2 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Балкански наративи

  Балкански наративи

  Катица Ќулавкова
  Книгата Балкански наративи на Катица Ќулавкова ги демистифицира стереотипите на Балканот низ призма на неговите митски, епски, културни, историски и политички наративи (Црн Бог, Црна Арапина, Болен Дојчин, Лепа Ангелина, Одисеј, Пенелопа, Крале Марко, мртвиот брат кој воскреснува). Прочитај повеќе...
  Цена: 350,00ден
  Нарачај
 2. Мајсторот и Маргарита

  Мајсторот и Маргарита

  Михаил Булгаков
  Одбиван, премолчуван, забрануван и напаѓан. Тоа е историјата на овој роман. Едно обично, жешко летно пладне, во Москва, започнуваат да се случуваат многу, многу необични работи. Прочитај повеќе...
  Цена: 500,00ден
  Нарачај

2 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.