Фантастика

6 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Книга за гробиштата

  Книга за гробиштата

  Нил Гејман

  Нил Гејман е супер ѕвезда во светот на книжевноста токму поради храброста да допре необични теми, да си игра со жанровите и сето тоа да го пренесе до читателот на едноставен и разбирлив начин. Во „Книга за гробиштата“ Гејман прави необичен спој од хорор, трилер и семејна приказна за растењето и созревањето на еден млад човек, раскажана со многу топлина, љубов и хуманост.

  Прочитај повеќе...
  Цена: 400,00ден
  Нарачај
 2. Станица единаесет

  Станица единаесет

  Емили Сент Џон Мандел
  Романот Станица единаесет е исклучително моќен и потресен спој на семејна драма и апокалиптична научна фантастика. Напишан со спокоен, интимен тон, романот прикажува сценарио за крајот на светот кое можеби е во доменот на фантастичното, но секако не е невозможно. Прочитај повеќе...
  Цена: 400,00ден
  Нарачај
 3. Отрантскиот замок

  Отрантскиот замок

  Хорас Волпол
  Отрантскиот замок меша елементи од реалистичната проза со натприродното и фантастичното, поставувајќи ги основите за она што се стане карактеристично за готскиот роман: тајни премини, опасни стапици, скриени идентитети и ранливите хероини што бегаат од луѓето што имаат само зли намери. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 4. Џорџ и тајниот клуч на Универзумот

  Џорџ и тајниот клуч на Универзумот

  Луси и Стивен Хокинг
  Ова е неверојатна приказна - лекција исполнета со интересни илустрации осмислена и напишана од Луси, ќерка на можеби најпаметниот човек на планетата, неверојатниот Стивен Хокинг. Прочитај повеќе...
  Цена: 600,00ден
  Нарачај
 5. Мокингџеј

  Мокингџеј

  Сузан Колинс
  Па, да. Навистина е големо чудо што Кетнис е жива по второто учество во Игрите. На 75-тите Игри на гладните, трибутите се избрани од сите живи победници кои досега победиле на Игрите. Тоа без извлекување ја враќа Кетнис назад во арената, бидејќи таа е единственото девојче кое победило на игрите од нејзиниот реон. Прочитај повеќе...
  Цена: 420,00ден
  Нарачај
 6. Раѓањето на огнот

  Раѓањето на огнот

  Сузан Колинс
  „Раѓањето на огнот“ претставува мост што ја носи приказната од нејзиниот проблематичен почеток до насилен и драматичен крај. Завршува интересно и го остава читателот во неизвесност и желба да дојде до последниот дел од серијата ВЕДНАШ! Според Џон Грин, критичар на Њујорк Тајмс ова е брилијантно смислена и перфектно темпирана книга. Верувам дека и вие би се согласиле со него кога ќе ја прочитате! Прочитај повеќе...
  Цена: 400,00ден
  Нарачај

6 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.