Категории 1 до 10 од 309 вкупно

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
  1. Девојката што требаше да умре

    Девојката што требаше да умре

    Давид Лагеркранц
    Последниот дел од серијалот Милениум нè води на едно неочекувано патување кое најпосле ќе ја одгатне судбината на бунтовната Лизбет Саландер. Девојката со тетоважа на змеј ненадејно го продала станот во Стокхолм и не одговара на електронската пошта. Никој не знае каде е, никој не претпоставува дека кочнечно одлучила да стане ловец, а не плен. Прочитај повеќе...
    Цена: 500,00ден
    Цена со попуст: 420,00ден
    Нарачај
  2. Книга за гробиштата

    Книга за гробиштата

    Нил Гејман

    Нил Гејман е супер ѕвезда во светот на книжевноста токму поради храброста да допре необични теми, да си игра со жанровите и сето тоа да го пренесе до читателот на едноставен и разбирлив начин. Во „Книга за гробиштата“ Гејман прави необичен спој од хорор, трилер и семејна приказна за растењето и созревањето на еден млад човек, раскажана со многу топлина, љубов и хуманост.

    Прочитај повеќе...
    Цена: 400,00ден
    Цена со попуст: 280,00ден
    Нарачај
  3. Животот е лесен, не грижи се

    Животот е лесен, не грижи се

    Ањес Мартен-Лиган
    Во продолжението на бестселерот Среќните луѓе читаат и пијат кафе Дијан се соочува со нови предизвици за кои се чини дека не е подготвена Прочитај повеќе...
    Цена: 320,00ден
    Цена со попуст: 250,00ден
    Нарачај
  4. Несаканиот гостин

    Несаканиот гостин

    Шари Лапена
    Гостите еден по еден пристигнуваат во Мичеловиот пансион, длабоко во снежните планини Кетскил, не ни помислувајќи дека невремето ќе ги отсече од надворешниот свет. Постепено запознавајќи се, се обидуваат да го искористат тоа на најдобар начин. Но тогаш се појавува првото мртво тело – и тие се ужасуваат од помислата дека меѓу нив има убиец. Прочитај повеќе...
    Цена: 400,00ден
    Цена со попуст: 299,00ден
    Нарачај
  5. Сошиено срце

    Сошиено срце

    Карол Мартинез
    Магична приказна за едно тајно знаење кое со векови се пренесува од мајка на ќерка. Младата жена која ќе биде посветена во тајната открива во старото ковчеже посебен дар, но и чудесна способност пресудна за нејзиниот живот. Фраскита Караско добива прибор за шиење и конци со дотогаш невидени бои, со кои создава чуда. Таа умее сè да сошие, сè да закрпи, па дури и раздвоената душа. Прочитај повеќе...
    Цена: 500,00ден
    Цена со попуст: 290,00ден
    Нарачај
  6. Разбудете го џинот во себе

    Разбудете го џинот во себе

    Тони Робинс
    Веќе 30 години Разбудете го џинот во себе го задржува приматот на една од најзначајните книги за мотивација и самопомош што биле некогаш напишани. Милиони луѓе се будат со помислата дека нема да прифатат ништо помалку од неверојатен живот. И сето тоа благодарејќи на ефикасните совети и најквалитетните техники за самоусовршување кои ќе ви овозможат да станете личност каква што секогаш сте сонувале да бидете. Прочитај повеќе...
    Цена: 790,00ден
    Цена со попуст: 650,00ден
    Нарачај
  7. Среќните луѓе читаат и пијат кафе

    Среќните луѓе читаат и пијат кафе

    Ањес Мартен-Лиган
    Сопруга, мајка и сопственичка на кафе-книжарницата Среќните луѓе читаат и пијат кафе во Париз, се чини дека Дијан има совршен живот. Но ненадејно ќе ги изгуби саканиот сопруг и ќерката и сè одненадеж застанува. Сè освен нејзиното срце, кое и натаму упорно и болно чука. Изгубена во спомените, таа повеќе не знае како да живее... Прочитај повеќе...
    Цена: 320,00ден
    Цена со попуст: 250,00ден
    Нарачај
  8. Девојката од мочуриштето

    Девојката од мочуриштето

    Делија Овенс
    Девојката од мочуриштето е едновремено неверојатна ода на природата, приказна за растењето и влегувањето во светот на возрасните и мистериозен случај на можно убиство. Авторката нè потсетува дека ние сме обликувани од децата што сме биле порано и дека сите сме подложни на убавите и насилни тајни што ги крие природата. Прочитај повеќе...
    Цена: 500,00ден
    Цена со попуст: 390,00ден
    Нарачај
  9. Нема, и нека не ни има

    Нема, и нека не ни има

    Едина Сворен
    Нема, и нека не ни има ја разоткрива секојдневната драма на сложените семејни и човечки врски во кои единката треба да се снајде и да преживее. Преку личните приказни, Едина Сворен со богата палета го портретира и современото унгарско општество, носејќи го читателот на прошетка низ секојдневниот живот на Будимпешта, градот кој ги обединува приказните во книгата. Прочитај повеќе...
    Цена: 250,00ден
    Цена со попуст: 160,00ден
    Нарачај
  10. Вилино

    Вилино

    Винка Саздова
    Како се случува оние што се љубеле верно како дрвото и сенката, како дрвото и огнот, да станат туѓинци во иста постела и дневна соба? Жесток роман за повикот на слободата и стравот од неа, и за доброволното ропство во „сигурните“ брачни води. Видан – Огнена – Тони: семеен триаголник на двајца отуѓени сопружници и нивниот син. Прочитај повеќе...
    Цена: 300,00ден
    Цена со попуст: 260,00ден
    Нарачај

Категории 1 до 10 од 309 вкупно

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.