Актуелности

Промоција на „Трофеј“ – автобиографска книга на Весна Петрушевска – Бејби 08.11.16

Издавачкиот центар ТРИ има чест да ве покани на еден од најинтересните настани на македонската книжевна сцена оваа есен: промоција на автобиографската книга на познатата Весна Петрушевска – Бејби насловена како „Трофеј“. 

»
ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДЕЛОТО НА МИТКО МАЏУНКОВ ВО СТРУМИЦА 08.11.16

Ha 9 и 10 ноември, во Струмица, за прв пат ќе се одржи манифестацијата „Денови со Митко Маџунков", која има за цел да го популаризира восприемањето на делото на академик Маџунков.

»
Транзицијата низ метафората на козите 07.10.16

Во претходните осврти често зборував за книжевноста на младите писатели и за шансите што ним им се пружаат преку глобалната книжевна индустрија. Нивниот пробив на меѓународната сцена е мотор за македонската книжевност и култура. Истовремено со подршката за младите автори, нашата културна политика треба да има изградено (различна) стратегија и за негувањето и пласманот на барем уште две категории писатели.

»
Промоција на книгата „Заврти нова страница во својот живот“ од Илина Ведран 03.10.16

На 04.10., во вторник, во 19 часот, во Кафе-книжарницата ТРИ во Дебар маало ќе се одржи промоција на новата книга на Илина Ведран „Заврти нова страница во својот живот“, која е во издание на Издавачката куќа Паблишер. 

»
Повик до сите автори 14.9.16

Пратете ни фрагменти од своите авторски дела (романи, кратки раскази, поезија, драми) што не биле објавувани досега, заедно со кратко образложение и своја биографија, и очекувајте го нашиот повик, доколку напишаното ги исполнува литературните и естетски критериуми за објавување. 

»