Актуелности

Оглас за вработување 10.1.17

Издавачки центар ТРИ ДООЕЛ Скопје има потреба од ИЗВРШЕН УРЕДНИК

»
Преубава исландска традиција на дарување книга за Бадник 05.1.17

Исланѓаните имаат прекрасна традиција на дарување книги за Бадник. A откако ќе го примат дарот, остатокот од вечерта го поминуваат во читање. Оваа традиција е толку длабоко вкоренета во културата што токму поради неа и постои „Jolabokaflod“ (Божикен книжен пазар), кога обично се продаваат најмногу книги. 

»
Празнична магија во ТРИ 20.12.16

Денес во книжарниците на ТРИ започна Зимскиот фестивал на книгата, кој веќе десет години ја носи најквалитетната книжевна понуда во овој празничен период!

»
ИНТЕРВЈУ СО ПАУЛО КОЕЛЈО, АВТОР НА „ШПИОНКА“ 06.12.16

Која била Мата Хари и зошто ја одбравте токму неа за главен лик во својот нов роман?

– Мата Хари е една од иконите на хипи-генерацијата – лошата девојка, различната, отуѓената, која била препознатлива по раскошните фустани, од која сите биле фасцинирани. Четириесет години по таа хипи-генерација, на една вечера во Женева, мојот адвокат ми спомена многу случаи на невини луѓе кои биле осудени на смрт за време на Првата светска војна...

»
Го бараме идниот најдобар книжар во градот! 10.11.16

Издавачки центар ТРИ има потреба од ПРОДАВАЧ ВО КНИЖАРНИЦА

»