Актуелности

Обама за книгите 24.1.17

44. Претседател на САД, познат како страстен читател, зборува за незаменливата улога што книгите ја одиграле во текот на неговото претседателствување, но и низ целиот негов живот .

»
Попуст на попуст во ТРИ 24.1.17

Последната недела од Зимскиот фестивал на книгата носи уште пониски цени за сите членови на Клубот на читатели на ТРИ! Од денес, па сè до крајот на овој месец, ПОПУСТ на ПОПУСТ во книжарниците на ТРИ и дополнителни - 20 % на сите изданија од понудата на ТРИ и ПАБЛИШЕР. 

»
„Сеиобо таму долу“ од Ласло Краснахоркаи 17.1.17

Во 1999 година, непосредно пред Ласло Краснахоркаи да го доживее своето англиско деби со „Меланхолија на отпорот“, Сузан Зонтаг на овој автор му ја упати веројатно првата исклучително пофална критика на англиски јазик, нарекувајќи го „современ унгарски мајстор на апокалипсата“ и споредувајќи го со великаните од деветнаесеттиот век, Гогољ и Мелвил. 

»
Како оваа година да прочитаме повеќе 16.1.17

Eве неколку совети за зголемување на количеството прочитани книги...

»
Лакомост кон пишаниот збор – зошто оваа година да се стремиме да прочитаме повеќе книги 11.1.17

Сигурно сте забележале една од оние реклами каде некоја славна личност седи крај куп книги кои не ги прочитала и ви вели дека треба повеќе да читате. Иако со самата порака можеме лесно да се согласиме, таквите огласи земаат здраво за готово дека препораката за повеќе читање е сосем доволна навистина и да ве убеди дека тоа е важно за вас. 

»