Актуелности

Интервју со Франсеск Миралјес за новата книга Икигаи – јапонската тајна за долг и среќен живот 31.3.17

Интервју со Франсеск Миралјес за новата книга Икигаи – јапонската тајна за долг и среќен живот

»
#FERRANTEFEVER: ТЕЛЕВИЗИСКА АДАПТАЦИЈА И НОВО ПРОДОЛЖЕНИЕ НА МАКЕДОНСКИ 10.3.17

Италијанскиот режисер Саверио Костанцо ќе ја режира во 32 епизоди телевизиската адаптација на четиритомните Неаполски романи од писателката што твори под псевдонимот Елена Феранте. Наедно, ќе учествува и во пишувањето на сценариото во кое се очекува да даде придонес и самата Феранте. 

»
Промоција на книга за Шопен од Даница Стојанова 07.3.17

Повелете на 9 март, во Клубот на МКЦ, во 19.30 часот, на промоција на „Фредерик Шопен – поетот на музиката“, чиј автор е македонската уметница, пијанистката Даница Стојанова, во издание на ПАБЛИШЕР.

»
Оглас за вработување во Книжарница ТРИ 16.2.17

Издавачки центар ТРИ има потреба од ПРОДАВАЧ ВО КНИЖАРНИЦА...

»
Хемијата на вљубувањето 08.2.17

Тукушто сте ја сретнале таа толку посебна личност – срцето ви бие забрзано, рацете ви се потат, во стомакот како да ви летаат пеперутки, целото тело ви е како отрпнато и ве облеваат жешки бранови. Излегувате на вечера со него и се чувствувате како да сте на седмото небо. При разделбата се бакнувате и тоа како да ве стопува. Неколку дена потоа не јадете, но никогаш не сте се чувствувале подобро, а освен тоа забележувате дека и настинката ви поминала.

»