Актуелности

Организирана школска година и подобри социјални вештини за децата со ПланУМ приказна – Прв интерактивен и креативен планер за деца 31.8.17

На прагот сме на новата школска година по долгиот летен распуст. Децата се и повеќе од одморени, па родителите се загрижени дека тие можеби ги имаат подзаборавено старите добри навики. За да се вратат на правиот колосек и уште подобро да се справат со школските и воншколските предизвици, авторката на добро познатиот прирачник ПланУМ, Александра Шаровиќ Атанасовска и издавачката куќа ПАБЛИШЕР го создадоа првиот интерактивен планер за деца – ПланУМ Приказна

»
ЕЛИФ ШАФАК ОДБЛИЗУ: КОГА ЖЕНИТЕ СЕ ПОДЕЛЕНИ, КОРИСТ ИЗВЛЕКУВА МАШКОТО СТАТУС КВО 29.6.17

Познатата турска писателка зборува за својот најнов роман Трите ќерки на Ева, за ослободувањето на верата од религијата, за љубовта кон Истанбул и за креативните придобивки на самонаметнатиот прогон...

»
Оглас за вработување – дистрибутер на книги 28.6.17

Издавачки центар ТРИ има потреба од...

»
ЉУБОВОЛОГИЈА – ПОСТОЈАТ ЛИ СРОДНИ ДУШИ? 05.6.17

Иако никогаш не сум помислувал дека некогаш ќе пишувам за Том Круз, незаборавната изјава на еден лик што го глумеше го направи тоа неизбежно. Верувам дека многу жени се сеќаваат на моментот во филмот „Џери Мегваер“ кога по разговорот со Куба Гудинг Јуниор, нашиов Томче открива што е вистинска љубов. 

»
ФРЕДЕРИК БЕГБЕДЕ: „МЛАДОСТА Е ИЗГУБЕНА УТОПИЈА“ 25.4.17

Во пресрет на гостувањето на Фредерик Бегбеде – „Лошото момче“ на француската книжевност и еден од најпопуларните претставници на европска литературна сцена, кое ќе се случи претстојниот викенд во Скопје, ви претставуваме дел од едно негово значајно интервју посветено на „Уна и Селинџер“.

Не пропуштајте го најголемиот книжевен настан оваа година! 

»