Актуелности

Оглас за вработување во Книжарница ТРИ 07.9.18

Издавачки центар ТРИ има потреба од ПРОДАВАЧ ВО КНИЖАРНИЦА...

»
Девет лекции од Конфуциј што ќе ви ги сменат приоритетите во животот 19.7.18

Секој вљубеник во филозофијата сигурно е запознат со Конфуциј и неговите учења. Тој е еден од најголемите филозофи на сите времиња, а неговото учење имало големо влијание не само врз животот во Источна Азија туку и во целиот свет. Неговите едноставни и мудри лекции со векови се пренесуваат на новите генерации. Поголемиот дел од учењата на Конфуциј се темелат врз радоста и исполнетоста во животот.

»
Рецензија за романот „Еретички писма или Наоѓајќи ги небата што сјаат црвено“ од Стефан Марковски 17.5.18

Романот Еретички писма, со поднаслов Наоѓајќи ги небата што сјаат црвено, од Стефан Марковски претставува пресвртнички чин во тековите на новата македонска проза.

Тој би можел да биде сведен на прозонема или роман во една реченица, или пак во роман-река што може да ги однесе во духовна поплава сите негови идни читатели, заедно со авторот.

»
ИНТЕРВЈУ СО НИЛ ДОНАЛД ВОЛШ, ЧОВЕКОТ КОЈ ТВРДИ ДЕКА РАЗГОВАРА СО БОГА 13.4.18

„Го прашав зошто ми е животот за никаде, а Тој ми одговори. Така почна сѐ!“  вели Нил Доналд Волш, човекот кој тврди дека разговара со Бога. И на таа тема продаде милиони книги низ целиот свет. Според тоа колку чинат влезниците за неговите говори, многумина веруваат дека тој има да им каже нешто автентично.

»
Средба со Јагода Михајловска-Георгиева 12.2.18

Јагода Михајловска-Георгиева е авторот на најдоброто прозно дело за 2017 г. според Друштвото на писателите на Македонија. Наградата „Стале Попов“ е уште една потврда за високите книжевни квалитети на нашата романсиерка, која е еден од најнаградуваните македонски автори, добитник на Рациновото признание и Роман на годината за „Каменот од твојот ден“ и „Индиго Бомбај“.

»