Актуелности

Билките на баба Рада на средби со читателите низ Македонија! 12.9.14

За да им излеземе во пресрет на сите обожаватели на баба Рада и нејзината книга Билките на баба Рада кои сакаат да се сретнат и во живо да поразговараат со својот омилен лик од ТВ-екраните, Издавачки центар ТРИ организира средби со читателите низ Македонија.

»
Прустов прашалник со Владимир Мартиновски 05.9.14

Поет, раскажувач, книжевен теоретичар, музичар. Трагач по вистинските зборови со кои би ги опфатил единствените и неповторливи мигови од животот, пеејќи за малите и секојдневни нешта.

»
Коста Петров, авторот на „Се гледаме на врвот“, за новата книга на Робин Шарма 29.8.14

Книгите на Робин Шарма за мене отсекогаш биле вистинско освежување. И некој вид на reality-check. Секоја негова книга, одново и одново, ме тера да се соочам со себеси, да се преиспитам, да видам „до кај сум“ и како можам да бидам подобар.

»
7 причини зошто „7 навики на успешните луѓе“ живее 25 години потоа 19.8.14

Иако секоја година се објавуваат илјадници книги за лидерство, само неколку од нив доживуваат краткотраен успех, а повеќето бргу се забораваат. Како тогаш бестселерот 7 навики на успешните луѓе успеа да го одржи својот завидлив рок на траење од цели дваесет и пет години, додека толку многу други книги за бизнис и лидерство бргу бледнеат?

»
Прустов прашалник со Трајче Кацаров 14.8.14

Отсекогаш чекор пред своето време, доволно храбар и доблестен да го каже она што му е на ум, доволно љубопитен за да биде и поет, и драматург, и критичар, и колумнист истовремено. Трајче Кацаров ги споделува со нас своите размисли и чувствувања преку одговорите на Прустовиот прашалник. 

»