Актуелности

2666 НА РОБЕРТО БОЛАЊО 29.1.16

Иако доцна се определил за „опасната професија“ да пишува, кога почина на педесетгодишна возраст во 2003 г., Роберто Болањо веќе беше книжевна ѕвезда  во шпанското говорно подрачје. А по култниот статус што го зазеде романот 2666 на светската книжевна сцена, Болањо се смета за најважниот латиноамерикански писател по Габриел Гарсија Маркес.

»
Промоција на книга за деца од Снежана Иљоска-Наумовска 25.1.16

Во вторник (26 јануари), со почеток од 19 часот, во Клубот МКЦ во Скопје, Издавачкиот центар ТРИ ќе одржи промоција на најновата книга за деца од Снежана Иљоска-Наумовска – „Зелениот џин во Виладонија“.

»
Го бараме идниот најдобар книжар! 14.1.16

Издавачкиот центар ТРИ има потреба од продавач во Книжарница...

»
Љубовта трае три години 13.1.16

Љубовта е однапред загубена битка.

На почетокот сè е убаво, дури и вие самите. Не паметите дека некогаш сте биле толку вљубени. И сосем лесно го носите својот товар со чуда. Никој на планетата Земја не осознал такво задоволство. Среќата е тука и едноставна е – таа има лице. Вселената се насмевнува. 

»
Промоција на „Луна“ – новиот роман на Винка Саздова 21.12.15

На 22 декември (вторник), во 19 часот, во клуб МКЦ во Скопје, ќе се одржи промоција на Луна, новиот роман на Винка Саздова. 

»