Воздух

Воздух

  • Автор: Миријам Дубини
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-456-9848
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 193
  • Димензии: 140/205
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 250,00ден
250,00ден

Времето престанува да тече кога Грета и Анселмо случајно ќе се сретнат на римските улици и ќе си погледнат во очи – нејзините пркосно лути, неговите благо насмеани. Но Анселмо не е обично момче. Тој умее да ги чита пораките од небото. Има дарба да го слуша шепотот на ветрот, да разговара со воздухот...
Тој наоѓа изгубени писма, предмети, пораки... и им ги доставува на вистинските приматели, соединувајќи ги на тој начин распараните нишки на судбината.

Анселмо не само што го менува животот на Грета, туку може да создава и чуда. Всушност, може сè додека не си признае дека е вљубен во тоа необично девојче на велосипед. Кога љубовта ќе ги огрее двете млади срца, тој веќе не може во облакот да ги види знаците на судбината. Што ќе избере – љубовта или небото?

Напишете ваш коментар