Вистини и лаги за храната

Вистини и лаги за храната

  • Автор: Анита Шупе
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-238-6
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 210
  • Димензии: 140Х210
  • Корица: мека
  • Јазик: MK
Цена: 400,00ден

400,00ден

- Дали се плашите од маснотии и висок холестерол?
- Мислите ли дека црвеното месо, јајцата и маснотиите од животинско потекло се опасни за срцето, а дека житата се здрава храна?
- Дали верувате дека ќе ослабете само ако „јадете помалку и се движите повеќе“?

Вистини и лаги за храната е книга која превртува наопаку сè што досега сме знаеле, или сме верувале дека знаеме, за влијанието на исхраната врз здравјето. Оваа книга комплетно и јасно ги опишува проблемите на модерната исхрана и нуди едноставни решенија – не само за регулација на телесната тежина туку и за подобрување на нашето здравје.

Меѓу другото, од неа ќе дознаете:
-која е човековата природна, изворна храна и што јаделе луѓето пред епидемијата на модерните болести;
-како митот за штетноста на маснотиите придонесе за развојот на модерните болести;
-дали житата се навистина здрава храна или само профитабилна храна;
-за глутенот, скриениот предизвикувач на многу болести;
-која храна нè убива, а која нè лекува;
-како да слабеете без чувство на глад и притоа да го зачувате доброто здравје;
-како да се изборите против кандидата – епидемијата на модерното време;
-кои комерцијални интереси се кријат зад официјалните прехранбени препораки;
-за подемот на прехранбената револуција.

Коментари од корисниците:

Коментар од Сандра н.:
Ја видов како извор на една статија и си реков „дај да ја проверам книгава, сигурно има многу други корисни совети“ и навистина! Не зажалив што ја купив и прочитав.

Дефинитивно ја препорачувам на сите (Објавен на 17.2.16)

Напишете ваш коментар