Вероника реши да умре

Вероника реши да умре

  • Автор: Пауло Коелјо
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786084577546
  • Година на издавање: 2010
  • Број на страни: 190
  • Димензии: 125x195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 250,00ден

250,00ден

На прво поглед, Вероника има сè што може да посака. Ги посетува популарните ноќни клубови, се запознава и се забавува со привлечни млади мажи, меѓутоа сепак не е среќна, нешто ѝ недостига во животот.

Затоа, на 11 ноември, решава да умре. Откако ќе земе преголема доза апчиња, дознава дека ќе живее само уште неколку денови… И токму тогаш, кога го преживува она што никогаш не си го дозволила - љубовта, омразата, стравот, љубопитството - сфаќа дека секоја секунда од нејзиното постоење е личен избор меѓу животот и смртта. А нејзиниот избор е...да живее.

Ми се допаѓа овој роман на Коелјо. Навистина длабоко ме потресе. Умберто Еко

Напишете ваш коментар