Ваби–Саби

Ваби–Саби

  • Автор: Франсеск Миралјес
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-4569-34-3
  • Година на издавање: 2016
  • Број на страни: 234
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 320,00ден
320,00ден

Доаѓаме од ништо и кон ништо се упатуваме. Во средината сме нешто. И тоа нешто го нарекуваме живот.

Самуел е во осумгодишна врска со Габриела, но сè уште живее сам во својот стан, занимавајќи се со часовите по германски и повремено помагајќи му на Титус, соседот кој работи како уредник на книги за мотивација.

Едно јунско утро добива разгледница од Јапонија на која е прикажано маче со подигната шепа и со една таинствена порака: Ваби-саби. По неколку дена добива и втора разгледница со фотографија од еден храм.

Еден неочекуван настан го поттикнува на далечен пат кон оваа азиска земја. Таму тој ќе ја научи убавината на несовршеноста, таму ќе му се отвори неочекуваниот прозорец на љубовта...

Напишете ваш коментар