Умрен човек

Умрен човек

  • Автор: Игор Џамбазов
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-423-6
  • Година на издавање: 2016
  • Број на страни: 214
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 400,00ден
Цена со попуст: 299,00ден
Заштедувате: 101,00ден

Редовна цена: 400,00ден

Цена со попуст: 299,00ден

Пак јас...

Прости ми, пријателе мој, посилно е од мене... Ти ветив дека повеќе нема да пишувам за себе, ама што маж сум јас ако си го одржам ветувањето? Имаат ли крај овие мои климактерични его-трипови? И имало ли во моите мозочни „фајлови“ уште нераскажани приказни?

Е па... имало, пријателе.

Ќе умрам ако не ти ги раскажам. Или откако ќе ти ги раскажам. Ете така, просто морам да ти ги раскажам.

Како старецот во приказните кој претчувствува дека му доаѓа крајот, па ги собира околу смртната постела своите тројца синови, за да им каже нешто што дотогаш им го немал кажано. Нешто многу вредно. Некоја тајна што тие не ја знаеле. Или... едноставно да им подари некоја стара мудрост, онака за крај.

Ете, така и јас. Не оти ќе се умира набргу. Вакви говеда како мене живеат за инает. И не оти тврдам дека во моите приказни има некоја мудрост. А и да има, ќе мораш сам да ја откриеш, пријателе мој. Ако сакаш.

Или пак, едноставно, препушти им се на приказните...

 

 

Напишете ваш коментар