Умешноста на војувањето

Умешноста на војувањето

  • Автор: Сун Цу
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-191-4
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 107
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: MK
Цена: 199,00ден
Цена со попуст: 150,00ден
Заштедувате: 49,00ден

Редовна цена: 199,00ден

Цена со попуст: 150,00ден

Напишана пред повеќе од 2000 години, оваа книга, што ја составил мистериозниот војник-филозоф, и ден-денес претставува една од најценетите и највлијателни книги за стратегиите на војувањето, што со еднакво внимание е проучувана и од современите политичари и лидери како што била и од војсководците од дамнешните времиња. Како студија за анатомијата на организациите кои се наоѓаат во војна, Умешноста на војувањето може да се примени на секаков вид натпреварувања и битки, низ целиот свет – од интерперсонални до интернационални. Целта на оваа книга е да се достигне непобедливост, да се издвојува победа без борба, да се стекне моќ што не може да биде совладана од противниците, а која ќе се темели врз сфаќањата за физиката, политиката и психологијата на конфликтите.

 „’Најдобро е да се победи без борба‘, говорел Сун Цу. Според него, војната и животот се случуваат во исто време. Оваа книга не содржи ниту една застарена максима или нејасно упатство. Совладајте ги нејзините начела и можете слободно да заборавите на современите книги за менаџмент“. Њузвик

 

Напишете ваш коментар