Учењето на Шива

Учењето на Шива

  • Автор: Вигјанабајрава Тантра
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9989153760
  • Година на издавање: 2006
  • Број на страни: 32
  • Димензии: 112Х180
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 90,00ден

90,00ден

Со затворени очи види го своето внатрешно битие до детали. На тој начин согледај ја својата природа. Почувствувај дека твоите коски, месо и крв се исполнети со космичка суштина.
Оваа древна книга за тантрата намерно го избегнува механичкото обожавање, надворешните ритуали и церемонии и оди директно до суштината на проблемот на соединувањето на човековата свест со Божествената. Таа ни соопштува 112 методи на тантра кои водат до просветлување, од кои секој претставува совршен бисер кој го осветлува мистичниот пат кон Божественото. На тој начин ни е овозможено потполно да ги искористиме сите аспекти на човековиот живот – енергија, ум, имагинација и интуиција.

Напишете ваш коментар