Љубов

Љубов

  • Автор: Лоранс Плазне
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-255-3
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 210
  • Димензии: 140Х210
  • Корица: мека
  • Јазик: MK
Цена: 320,00ден

320,00ден

„Тој ја посака истиот момент. Затоа што беше нешто забрането и беше неверојатно таа да се заинтересира за него затоа што беше девица и затоа што би поцрвенела кога би ја слекол гола. Можеби би плачела кога би ја допрел. Таа глетка би била најубавото задоволство.“

Госпоѓица Д’Албрехт има 15 години. На господин Де Рамон не му се знае возраста. Се предаваат еден на друг со восхит. Сонуваат за вечна љубов каква што нема на овој свет. Разделени, но не заборавени, госпоѓица  Д’Албрехт и господин Де Рамон вечно ќе се следат: во книгите, во соништата, во осаменоста, во тишината и во смртта.

Чудесен и трогателен љубовен роман, ликови со неверојатна невиност, возвишен, чист и строг јазик.

 

Напишете ваш коментар