Тунел

Тунел

  • Автор: Ернесто Сабато
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-528-8
  • Година на издавање: 2018
  • Број на страни: 149
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 199,00ден
199,00ден

Романот Тунел е еден од најкарактеристичните романи од хиспано културата на ХХ век. Преку 39 кратки поглавја, Сабато ни ја раскажува љубовната приказна меѓу Марија и Хуан Пабло и злосторството поттикнато од една огромна страст, од човечката немоќ за комуникација. Раскажан во прво лице, Тунел е, всушност, отсликување на егзистенцијалниот тунел на современиот човек, неговата очајничка потрага по комуникација и разбирање. 

Овој роман се смета за прв дел од трилогијата на аргентинскиот писател Сабато, заедно со Херои и гробови и Абадон, уништувачот.

Напишете ваш коментар