Триумфална капија

Триумфална капија

  • Автор: Ерих Марија Ремарк
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082300382
  • Година на издавање: 2011
  • Број на страни: 444
  • Димензии: 140X205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 500,00ден

500,00ден

Романот Триумфална капија, објавен во 1945 година, го опишува животот на еден политички емигрант непосредно пред Втората светска војна.
Германскиот доктор Равик, човек без идентитет што наоѓа азил во Париз, е принуден на нелегални хируршки зафати во име на двајца неквалификувани француски хирурзи, за да опстане. Тој е еден од многуте иселеници без пасош и документи, кои живеат под постојана опасност од апсење и депортирање од една во друга земја. Со забрана да се врати во родната Германија, Равик успева да издржи - додека неумоливо го бара нацистот што му го уништил животот. И иако се откажал од можноста за љубов, судбината наоѓа начин за необичен романтичен пресврт, дури и во најлоши времиња...

Германскиот писател Ерих Марија Ремарк создал вистинско ремек-дело за исконскиот инстинкт за опстанок, што ќе ги задоволи и најистенчените читателски вкусови.

Напишете ваш коментар