Земјата што ја газиме

Земјата што ја газиме

  • Автор: Хесус Караско
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-611-7
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 264
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 350,00ден
Цена со попуст: 99,00ден
Заштедувате: 251,00ден

Редовна цена: 350,00ден

Цена со попуст: 99,00ден

Роман за неочекуваната моќ на другиот да ја осветли нашата сопствена голотија. 

На почетокот на ХХ век Шпанија станува дел од најголемата империја во историјата на Европа. По помирувањето, воената елита избира едно мало село во Екстремадура, како благодарност за водењето на окупацијата. Ева Холман, сопругата на еден од нив, живее во идилична повлеченост до моментот кога на нејзиниот имот се појавува еден таинствен човек кој целосно ѝ го окупира животот. 

Романот зборува за начинот на кој се поврзуваме со земјата; со местото на кое се раѓаме, но и со планетата што нè крепи. Зборува и за борбата на една жена која сака да ја најде вистинската смисла на својот живот од која нејзиното образование ја оттргнало. Приказна за моќта на човекот за помирување со смртта, за раѓањето на емпатијата кога другиот ќе престане да ни биде туѓинец, за природата на една љубов поголема од нас самите. Емотивно четиво, книга што може целосно да нè смени. 

 

Напишете ваш коментар