Езеро

Езеро

  • Автор: Бјанка Белова
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4569-831
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 195
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 250,00ден
Цена со попуст: 99,00ден
Заштедувате: 151,00ден

Редовна цена: 250,00ден

Цена со попуст: 99,00ден

Рибарско село на крајот од светот. Загадено езеро што полека пресушува и кобно се повлекува од бреговите. Мажите пијат вотка, жените се грижат за нив додека ловат риби среде бурите, а децата ја имаат за чешање својата егзема. А што има Нами? Нами нема ништо освен една бабичка со дебелкави раце. Но има и живот пред себе ‒ другари и детски игри, љубов кон училиштето, прва љубов што му ја обесчестуваат руските војници, а потоа му одземаат и сè друго...

Но ако еден живот може да започне на крајот од светот, тогаш можеби може да заврши и на неговиот почеток. Приказна стара колку и самиот човек. Нејзиниот јунак тргнува на патување само со својата храброст и палтото што некогаш му припаѓало на дедо му ‒ за да ја најде мајка си. Но за да ја открие големата мистерија, мора да заплови и да го заобиколи езерото, а најпосле, да потоне до неговото дно во потрага по своите корени.

Напишете ваш коментар