Категории 41 до 50 од 60 вкупно

Page:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Задолжителна среќа

  Задолжителна среќа

  Норман Манеа
  Сатирата, тоа моќно субверзивно оружје на отпорот, која избива низ кафкијанските разговори и коментари, ја затвора оваа збирка со некој вид парафраза на Алфред Жари, дека хуморот и сатирата се најдобрата одбрана пред сериозните и загрозувачки нешта. Прочитај повеќе...
  Цена: 280,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден

  Распродадена

 2. Митот за демократијата

  Митот за демократијата

  Франк Карстен Карел Бекман
  Провокативна и фасцинантна книга за секој што сака да ги разбере денешните социјални проблеми во општеството и економската криза. Прочитај повеќе...
  Цена: 199,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 3. Агриџенто

  Агриџенто

  Костас Хаџиантониу
  Овој роман е химна за таа друга, поинаква Сицилија, напишан на доволно растојание од стереотипите и пристрасноста. Но тој е и книга-химна за реалниот живот и за една татковина што повеќе не постои. Зашто Агриџенто не е само обичен град... Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден

  Распродадена

 4. Ништо

  Ништо

  Кармен Лафорет
  Едно од најважните книжевни дела на Шпанија од времето по Граѓанската војна, Ништо е роман кој воодушевува и маѓепсува со својата енергија, со моќните слики и суптилниот хумор. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 5. Човековото тело

  Човековото тело

  Паоло Џордано
  Кој верува во војската, не е во опасност да потфрли, ниту се плаши од болката и од смртта, зашто болката и смртта се средства со чија помош таа се служи со тебе. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 6. Краток водич за долг живот

  Краток водич за долг живот

  Д-р Дејвид Б. Агус
  Најважни се малите дневни навики! До ова сознание д-р Агус доаѓа работејќи како еден од најдобрите светски лекари и експерти за канцерогени заболувања. По неговиот бестселер бр. 1 според Њујорк тајмс – Крајот на болеста, ни доаѓа овој мал по формат но голем по значење илустриран прирачник полн со едноставни, кратки и повеќе од корисни препораки и совети. Прочитај повеќе...
  Цена: 320,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 7. Пирати

  Пирати

  Марк Бергин
  Оваа книга е одличен водич за сите млади и надежни уметници. Изобилува со едноставни чекори за цртање и совети за боење. Ти можеш! Прочитај повеќе...
  Цена: 160,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 8. Бело-црвен свет

  Бело-црвен свет

  Дорота Масловска
  „Бело-црвен свет“ е возбудлив и луцидно напишан роман, набиен со многу енергија и црн хумор, кој ја открива мрачната слика на посткомунистичка Полска во која младите без образование и работа талкаат низ работничките гратчиња на Балтикот, каде единствени случувања се сексот, дрогата и конфликтите со Русите. Прочитај повеќе...
  Цена: 320,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден

  Распродадена

 9. Има ли кој да ве сака

  Има ли кој да ве сака

  Калин Терзиски
  Сега владеат кучешки времиња и литературата е едноставно еден од многубројните сиви занаети за прехранување. Прочитај повеќе...
  Цена: 280,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден

  Распродадена

 10. Подметки за соништата

  Подметки за соништата

  Владислав Бајац
  Најстрогиот дел од формата на басната, како нејзин завршен тег, познат под името наравоучение или морална поука (допишана или која се подразбира) со својот збиен диктатја урива претходно внимателно надоградуваната широчина на симболот, отвореноста и сл., целиот арсенал на стилски фигури и смислена и наменски употребувана еквилибристика. . Со својата директна, понекогаш невкусно јасна порака, наравоучението тогаш изгледа како религиски канон, политичка догма или уметничка неслобода. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Цена со попуст: 80,00ден
  Нарачај

Категории 41 до 50 од 60 вкупно

Page:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.