Категории 1 до 10 од 60 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Млада месечина

  Млада месечина

  Стефани Мајер
  Млада месечина е втората книга од сага САМРАК, којашто продолжува со романите Млада месечина, Замрачување и Зазорување. книжевното остварување на Стефани Мајер кое набрзо по објавувањето стекна култен статус меѓу младите читатели. Прочитај повеќе...
  Цена: 300,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 2. Наследена загуба

  Наследена загуба

  Киран Десаи
  Уште од првата реченица на романот Наследена загуба, Киран Десаи нè води до североисточните Хималаи, во еден затурен свет обвиен во магла. Прочитај повеќе...
  Цена: 290,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 3. Тристан умира

  Тристан умира

  Антонио Табуки
  Обично сме заробеници на просторот и времето, зашто нашиот живот е овде и сега. Среќа што постои книжевноста, тој мал дар од небото, кој ни овозможува да побегнеме од кафезот на просторот и времето. Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 4. Две перници

  Две перници

  Оливера Ќорвезироска
  Постојаното преплетување на најфундаменталните антрополошки категории: животот и смртта, нивната игра на границата на можното и невозможното, постојаната замена на местата, пресоблекувањето во рувото на радоста и тагата, кокетирањето со реалното и надреалното, Прочитај повеќе...
  Цена: 300,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 5. Мавзолеј

  Мавзолеј

  Ружа Лазарова
  Бугарија, од 1944 до 1990 година. Половина век на комунизмот, на стравот и на предавствата, кога молчењето било парола за преживувањето. Габи, ќерката Рада и внуката Милена преживуваат. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 6. Проектот Лазарус

  Проектот Лазарус

  Александар Хемон
  Возбудлив, забавен, остроумен - ѓаволски бистар и длабоко сериозен... И во замислата и во спроведувањето, Проектот Лазарус е импресивен роман. Ако продолжи вака, Хемон може да стане најнадарениот и најважниот писател на неговата генерација Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 7. Фама за велосипедистите

  Фама за велосипедистите

  Светислав Басара
  Фама за велосипедистите, според многумина еден од најдобрите српски романи од втората половина на 20. век, ја раскажува приказната за тајното братство на Крстот на розата, организација чии членови се среќаваат во соништата и црпат езотерично знаење контемплирајќи за/на велосипедот, кои се провлекуваат низ сите периоди од историјата и го создаваат минатото предвидувајќи ја иднината. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 8. Основи на какодалогијата

  Основи на какодалогијата

  Иван Станковиќ
  Книгата „Основи на какодалогијата“ ја карактеризираат автентичен книжевен простор и анегдоти во кои се нашле некои од познатите личности од нашето време заедно со авторот. Со својата непосредност, но и стручност, Иван Станковиќ му дава сила на читателот да тргне кон саканата цел, да не се вивне поради успехот, да не падне поради неуспехот. На тој начин оваа книга, како навистина автентично сведоштво за законите, квалитетот и стилот на адвертајзингот од агол на еден од пионерите на оваа професија на Балканот, се претвора во мудар учител на животните вистини. Прочитај повеќе...
  Цена: 400,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 9. Забавата може да почне

  Забавата може да почне

  Николо Аманити
  Италија, дадена во делчиња, во една споулавена и ексклузивна Апокалипса. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден

  Распродадена

 10. Беатриче и Вергилиј

  Беатриче и Вергилиј

  Јан Мартел
  Како и во својот прв роман, Животот на Пи, кој стана светски бестселер, канадскиот писател Јан Мартел во својот нов роман, Беатриче и Вергилиј, ја употребува алегоријата како книжевна техника и им го „позајмува“ гласот на животните, кои стануваат главни ликови во неговите приказни. Прочитај повеќе...
  Цена: 350,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај

Категории 1 до 10 од 60 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.