WINDOWS 8 ПРИРАЧНИК

WINDOWS 8 ПРИРАЧНИК

  • Автор: Марко Чаласан
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-230-0
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 62
  • Димензии: 140/205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 200,00ден
200,00ден

Еднаш во неколку години доаѓа нова технологија и го менува начинот на кој светот функционира. Во светот на компјутерите имаше многу такви технологии во изминатите неколку децении. Тие го сменија начинот на кој работиме, на кој играме, па дури и нашата комуникација. Следењето на таквите промени може да одзема многу време, ако не знаете каде да се обратите за помош.

Windows 8 е една од овие технологии. Тој е најновиот во долгата низа оперативни системи од Microsoft и досега е продаден во неколку милиони копии. Иако неговото јадро е чист Windows, тој има нов, модерен кориснички интерфејс и нуди нови начини за произведување и консумирање на дигиталната содржина. Windows 8 има карактеристики за беспрекорно поврзување на своите корисници со локална и онлајн содржина, со што се зголемува продуктивноста и се создава мошне пријатно искуство.

Марко Чаласан детално, јасно и читливо ги претставува сите функции на Windows 8. Tој опфаќа сè – oд интерните подесувања на корисничките сметки и на безбедноста до навигацијата низ плочките на почетниот екран. Марко е припадник на генерацијата која е родена во технолошкиот свет и тоа се гледа во неговиот стил на пишување. Неговото разбирање на технологијата е интуитивно. Токму затоа, оваа книга е единствениот прирачник што ќе ви биде потребен за да го научите целосно оперативниот систем Windows 8.

Џејмс Витекер, Мајкрософт

Напишете ваш коментар