Повторно откривање на животот

Повторно откривање на животот

  • Автор: Ентони де Мело
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-504-2
  • Година на издавање: 2017
  • Број на страни: 103
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 250,00ден
Цена со попуст: 180,00ден
Заштедувате: 70,00ден

Редовна цена: 250,00ден

Цена со попуст: 180,00ден

Многу ретко се појавува книга што може вистински да ви го промени животот. А Повторно откривање на животот е една од нив.

Ентони де Мело е еден од најголемите духовни автори на XX век чие учење го обиколи светот. Повторно откривање на животот е неговото последно дело, напишано според предавањето што го одржал само неколку месеци пред смртта. Во него тој ни укажува како да ја спознаеме подлабоката смисла на животот и да најдеме едноставни решенија што ќе нè ослободат од негативните чувства – осаменост, гнев, тага или депресија. Со други зборови, Де Мело ни нуди нов светоглед што ќе ни го преобрази животот.

Повторно откривање на животот е еднакво безвременска и сочувствена книга како и класиката Будење. Книга што ќе ве направи свесни за убавините на човечкото постоење и ќе ве научи да ги гледате насекаде околу себе. 

 

Напишете ваш коментар