Моќта на љубовта

Моќта на љубовта

  • Автор: Дон Мигел Руис
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786084577744
  • Година на издавање: 2010
  • Број на страни: 260
  • Димензии: 125x195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 199,00ден

199,00ден

Во книгата Моќта на љубовта Дон Мигел Руис ги расфетлува уверувањата засновани на стравот и претпоставките кои ја поткопуваат љубовта и во нашите меѓусебни односи создаваат драми и страдање. Илустрирајќи ги своите пораки со мудри и убедливи приказни, Руис ни покажува како да ги исцелиме нашите емоционални рани, да ја вратиме својата исконска радост и слобода, како и ведриот дух кој е од суштинска важност за односите исполнети со љубов. Моќта на љубовта ни објаснува:
Зошто „дресурата“ и „поимот за совршенство“ водат кон самоотфрлање
Битката за преземање на контрола која полека ги уништува повеќето врски
Зошто ја бараме љубовта во другите и како да ја откриеме љубовта во себе
Како конечно да си простиме и да се прифатиме и себе си и другите

Конечно, кога ќе сфатите дека никој друг не може да ве направи среќни и дека среќата е последица на љубовта што ја чувствувате во себе, ќе завладеете со најзначајната вештина на Толтеците, а тоа е Моќта на Љубовта.

Напишете ваш коментар