Моќта на навиките

Моќта на навиките

  • Автор: Чарлс Дјухиг
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4569-71-8
  • Година на издавање: 2018
  • Број на страни: 312
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 450,00ден
450,00ден

Никогаш не е доцна да се смениме кон подобро. Тоа можеме да го постигнеме со менување на лошите и со зацврстување на корисните навики. Добитникот на Пулицерова награда, новинарот на Њујорк тајмс Чарлс Дјухиг нè води по тој пат на трансформација нудејќи ни едно ново поимање на човековата природа и нејзиниот потенцијал за развој.

Авторот ни ги открива начинот на кој функционираат навиките и механизмите со кои можеме да ги промениме. Низ конкретни примери од животот на олимпиецот Мајкл Фелпс, директорот на Старбакс Хаурд Шулц, борецот за човекови права Мартин Лутер Кинг Помладиот и десетина други познати и помалку познати личности, Дјухиг објаснува како со примена на новите научни сознанија за навиките можеме да предизвикаме позитивни промени не само во нашите животи, туку и во нашата работна средина и во целото општество.

Моќта на навиките изобилува со објаснувања на многу важни прашања:
- што претставуваат навиките и како работи мозокот
- какви навики имаат успешните луѓе и компании
- кое е Златното правило за промена на навиките...

Ако верувате дека можете да се промените – тогаш промената станува реална. Во тоа лежи моќта на навиките: во сфаќањето дека нашите навики се она што ние ќе избереме да ни биде навика. А кога таа еднаш ќе се автоматизира, неумоливо нè носи кон успех.

Напишете ваш коментар