Говорот на телото

Говорот на телото

  • Автор: Алан и Барбара Пиз
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-576-9
  • Година на издавање: 2018
  • Број на страни: 202
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 320,00ден

320,00ден

„Говорот на телото“ од меѓународно признатите стручњаци за меѓучовечките односи Алан и Барбара Пиз открива дека она што луѓето го зборуваат често се разликува од она што го мислат или чувствуваат.

Од оваа стручна и забавна книга можете да ги дознаете тајните на говорот на телото и да ги читате мислите на другите преку нивните гестови. Да дознаете како да бидете пријатни, како да стекнете повеќе самодоверба и како да ја контролирате секоја ситуација. Да ги откриете техниките кои ќе ви покажат како да ги толкувате гестовите и како да ги читате неизговорените мисли и емоции – и да извлечете правилни заклучоци.

- Како да им оставите позитивен впечаток на другите?
- Како успешно да преговарате?
- Како да знаете дали некој е достапен?
- Како да увидите дека некој лаже?
- Како да читате меѓу редови?
- Како да го користите говорот на телото за да го постигнете она што го сакате?

 

 

 

 

 

Напишете ваш коментар