Руско поетско злато

Руско поетско злато

  • Автор: Пушкин. Тјутчев. Лермонтов
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082304175
  • Година на издавање: 2016
  • Број на страни: 239
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонскиж
Цена: 300,00ден
Цена со попуст: 99,00ден
Заштедувате: 201,00ден

Редовна цена: 300,00ден

Цена со попуст: 99,00ден

Романтичарскиот XIX век е именуван како златен век на руската поезија. Во него се јавува една цела плејада на имиња кои го сменуваат класицизмот и на негово место ја воспоставуваат новата поетика, поетиката на романтизмот, кој за прв пат толку моќно и автентично ќе го открие и раскрили со полн интензитет лиризмот на руската душа

Напишете ваш коментар