Година без лето

Година без лето

Цена: 150,00ден
Цена со попуст: 80,00ден
Заштедувате: 70,00ден

Редовна цена: 150,00ден

Цена со попуст: 80,00ден

Насушно

 ...По толку песни напишани и години проживеани
уште недоумици ми ријат во душата
како слепи кутриња
во дедовата градина

Но на јасно сум барем за тебе
годино,
што те одземам од својата живејачка
што не те есапам ниту во случувањата
ниту во возраста
Зашто ми го одзеде летото
во кое мојот корен се напојува
со исконска југовина
За да може да ја продолжи
Нашата
приказна

Напишете ваш коментар