Категории 1 до 10 од 14 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Дениција

  Дениција

  Петре М. Андреевски
  Дениција е без сомнение една од најубавите македонски поетски збирки, а песната Кога ја љубев Дениција најубава творба напишана од великанот на македонската книжевност, Петре М. Андреевски. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Цена со попуст: 160,00ден
  Нарачај
 2. Градинар
 3. Име од вечност
  Цена: 200,00ден
  Цена со попуст: 60,00ден
  Нарачај
 4. Пред и по танцот

  Пред и по танцот

  Владимир Мартиновски
  Поетскиот ракопис на Владимир Мартиновски – Пред и по танцот – претставува, несомнено, продолжение на истиот сензибилитет, на истиот светоглед, како и на истиот структурно-композициски, идејно-тематски и стилистички концепт понуден во стихозбирката Квартети: за читање, гледање, пеење и слушање, за којашто авторот ја доби престижната награда „Браќа Миладиновци“ на Струшките вечери на поезијата во 2010 година. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден

  Распродадена

 5. Меѓу редови

  Меѓу редови

  Николина Јаќоска
  Не е наше она што го посакуваме,туку она што во себе го носиме,и она што за свое сака да го имаме,а с¢ друго што ќе земемесамо од самите себеси ќе изгубиме,ќе се смалиме, ќе се отуѓимеод магичното кое тајно го поседуваме. Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден
  Цена со попуст: 50,00ден
  Нарачај
 6. Ранобудни песни

  Ранобудни песни

  Фима Клетникова
  Во Ранобудни песни Фима Клетникова се јавува како персона зрела за внатрешна активност каква што бараат филозофите егзистенционалисти. Таа се спушта до суштината на бивството, кое пак самото по себе ја обликува нејзината грижа произлезена од кризата како постојана татковина на човекот. Прочитај повеќе...
  Цена: 199,00ден
  Цена со попуст: 90,00ден
  Нарачај
 7. Избрани песни

  Избрани песни

  Џелалудин Руми

  Месневи има посебно место меѓу останатите дела на Мевлана; тоа е книга во која мудроста и сознанието се пронижани со одушевувањето и креативноста на Мевлана.

  Прочитај повеќе...
  Цена: 1.200,00ден

  Распродадена

 8. Година без лето

  Година без лето

  Виолета Танчева–Златева
  Храбра, оптимистичка и крајно издржана поетска приказна за стварноста произлезена од поетските допири со животот. Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден
  Цена со попуст: 80,00ден
  Нарачај
 9. Руско поетско злато

  Руско поетско злато

  Пушкин. Тјутчев. Лермонтов

  Во оваа романтичарска плејада имињата на Пушкин, Тјутчев и Лермонтов се издвојуваат како супериорни врвови на рускиот романтизам

  Прочитај повеќе...
  Цена: 300,00ден
  Цена со попуст: 99,00ден
  Нарачај
 10. Сто и една како една

  Сто и една како една

  Цане Ризески
  Во оваа книга читателот може да ги почувствува сите допири на животната опсервација и на многу места и самиот да се пронајде во прекрасните стихови кои бегаат од белото платно на заборавот и секогаш се во потрага по шепотот на вековите. Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден
  Цена со попуст: 60,00ден
  Нарачај

Категории 1 до 10 од 14 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.