10 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Избрани песни

  Избрани песни

  Џелалудин Руми

  Месневи има посебно место меѓу останатите дела на Мевлана; тоа е книга во која мудроста и сознанието се пронижани со одушевувањето и креативноста на Мевлана.

  Прочитај повеќе...
  Цена: 1.200,00ден
  Нарачај
 2. Година без лето

  Година без лето

  Виолета Танчева–Златева
  Храбра, оптимистичка и крајно издржана поетска приказна за стварноста произлезена од поетските допири со животот. Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден
  Нарачај
 3. Ранобудни песни

  Ранобудни песни

  Фима Клетникова
  Во Ранобудни песни Фима Клетникова се јавува како персона зрела за внатрешна активност каква што бараат филозофите егзистенционалисти. Таа се спушта до суштината на бивството, кое пак самото по себе ја обликува нејзината грижа произлезена од кризата како постојана татковина на човекот. Прочитај повеќе...
  Цена: 199,00ден
  Нарачај
 4. Меѓу редови

  Меѓу редови

  Николина Јаќоска
  Не е наше она што го посакуваме,туку она што во себе го носиме,и она што за свое сака да го имаме,а с¢ друго што ќе земемесамо од самите себеси ќе изгубиме,ќе се смалиме, ќе се отуѓимеод магичното кое тајно го поседуваме. Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден
  Нарачај
 5. Медот во крвта

  Медот во крвта

  Ферид Мухиќ
  Тебе те поздравувам Токму таков Плашен и преплашен Страшен и Бестрашен, Грд и во радоста Прочитај повеќе...
  Цена: 300,00ден

  Распродадена

 6. Име од вечност
 7. Пред и по танцот

  Пред и по танцот

  Владимир Мартиновски
  Поетскиот ракопис на Владимир Мартиновски – Пред и по танцот – претставува, несомнено, продолжение на истиот сензибилитет, на истиот светоглед, како и на истиот структурно-композициски, идејно-тематски и стилистички концепт понуден во стихозбирката Квартети: за читање, гледање, пеење и слушање, за којашто авторот ја доби престижната награда „Браќа Миладиновци“ на Струшките вечери на поезијата во 2010 година. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Нарачај
 8. Ова не се Ромео и Јулија

  Ова не се Ромео и Јулија

  Ксенија Николова
  Тишина. Никој не зборува. Јулија е тажна, знам, а за Ромео не можам да ви кажам. Се гледаат в очи. Веќе подолго време ги набљудувам. Не ги разбирам. Се сакаат. Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден

  Распродадена

 9. Градинар
 10. Дениција

  Дениција

  Петре М. Андреевски
  Дениција е без сомнение една од најубавите македонски поетски збирки, а песната Кога ја љубев Дениција најубава творба напишана од великанот на македонската книжевност, Петре М. Андреевски. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Нарачај

10 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.