3 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Закони

  Закони

  Платон
  Најобемниот Платонов дијалог - Закони, е енциклопедија на правната и правничката свест на човештвото, а пред сè, Дијалогот е философија на правдата и праведноста, - праведноста како врвна доблест на човечки план и правдата како космолошко начело. Прочитај повеќе...
  Цена: 630,00ден

  Распродадена

 2. Белата тврдина

  Белата тврдина

  Орхан Памук
  Турскиот писател, неодамна ослободен од обвиненијата за навредување на народот на кој и самиот му припаѓа, е добитник на годинешнава Нобелова награда за книжевност. Така шведската Академија го награди неговото севкупно дело имајќи го предвид и последното - Истанбулл, каде беспрекорно ја има доловено меланхоличната душа на својот роден град, разоткривајќи некои до сега скриени симболи на интеркултурните мешања. Прочитај повеќе...
  Цена: 320,00ден

  Распродадена

 3. Мајсторот и Маргарита

  Мајсторот и Маргарита

  Михаил Булгаков
  Одбиван, премолчуван, забрануван и напаѓан. Тоа е историјата на овој роман. Едно обично, жешко летно пладне, во Москва, започнуваат да се случуваат многу, многу необични работи. Прочитај повеќе...
  Цена: 500,00ден
  Нарачај

3 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.