Светот на Софија

Светот на Софија

  • Автор: Јустејн Гордер
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082300313
  • Година на издавање: 2011
  • Број на страни: 470
  • Димензии: 140X205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 299,00ден

299,00ден

Светот на Софија неуморно крстосува низ читателскиот свет со помош на преводите на десетици јазици, во милионски тиражи. Две прашања постевени во писмото од анонимниот испраќач до четиринаесет годишната Софија Амундсен: “Кој си ти?” и “Од каде потекнува светот?” се портата во овој роман. Со поминувањето низ оваа врата и Софија и читателите се воведуваат во интригантската и возбудлива земја на чудата(на филозофијата).

“Чудесно… Она што Јустејн Гордер успеал е да смести 3000 години од човечката мисла во 500 страници; а на мошне возбудлив а сепак едноставен начин да ја раскаже сета приказна на историјата на филозофијата. “Алиса во земјата на чудата од деведесетите... едноставно прекрасна и неодолива книга”.

Напишете ваш коментар