Поле

Поле

  • Автор: Лин Мек-Тагарт
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9789989187056
  • Година на издавање: 2009
  • Број на страни: 372
  • Димензии: 140X205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 299,00ден

299,00ден
Науката неодамна почна да го докажува она што древните митови и религии одамна го усвоиле: постоењето на таканаречената животна сила. Неуморната истражувачка Лин Мек-Тагарт открива радиклално нова биолошка програма: на нашето најосновно ниво човечкиот ум и човечкото тело не се засебни и одделени од својата околина, туку се пакет од пулсирачка енергија што е во непрекинато меѓудејство со големото море енергија. „Полето“ е исклучително интересна научна, детективска приказна што дава зачудувачка слика на заемно поврзаната вселена и новата научна теорија која ја открива смислата во натприродните појави. Како резултат на опсежно истражување и поткрепена од истакнати извори, „Полето“ е оригинална книга на надежта и инспирацијата за светот на денешнината. „Оваа важна книга ја предизвикува нашата фантазија. Се наоѓаме на работ на уште една револуција во разбирањето на вселената.“ - Артур К. Кларк „Фасцинантна, провокативна и исклучително интересна. Едно од најинтригантните четива на годината.“ „Оваа книга ќе ни помогне да ги сфатиме човечката аура, човековото сеќавање, моќта за исцелување, човековиот дух и многу други фасцинантни аспекти на она што го нарекуваме 'човек'. Лин Мек-Тагарт ни направила голема услуга со својот опширен извештај за оваа извонредна тема. Топло го препорачуваме нејзиното дело.“ - Xорнал оф њу енерџи

Напишете ваш коментар