Зошто сакаме и вие да бидете богати

Зошто сакаме и вие да бидете богати

Цена: 500,00ден

500,00ден

Дајте му на човека риба и ќе го нахраните за еден ден.Научете го да лови риби и ќе го го нахраните за цел живот. Финансискиот совет за сиромашните е дека за нив ќе се погрижи државата. Сиромашните можат да сметаат на социјална помош и на здравствено осигурување. Но тоа се нереални очекувања и илузии. На припадниците на средната класа им се препорачува да најдат добра работа, трудољубиво и напорно да работат, да живеат не трошејќи ја својата заработка, да ги штедат парите и да ги инвестираат во пензиски фондови и во обврзници. Повеќето луѓе од средната класа се пасивни инвеститори што работат и инвестираат за да не изгубат. Богатите луѓе се активни инвеститори што инвестираат за да победат и постојано го зголемуваат своето богатство. Оваа книга зборува за тоа како да станете активен инвеститор, како паметно да ги вложите своите средства за да живеете исклучително убав живот, работејќи и инвестирајќи така што секогаш да бидете победници во сè што ќе се зафатите.

Напишете ваш коментар