Која игра ја играш?

Која игра ја играш?

  • Автор: Ерик Берн
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4569-40-4
  • Година на издавање: 2016
  • Број на страни: 208
  • Димензии: 140/205
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 400,00ден
Цена со попуст: 299,00ден
Заштедувате: 101,00ден

Редовна цена: 400,00ден

Цена со попуст: 299,00ден

Бестселерот Која игра ја играш? на психијатарот Ерик Берн е книга што им помогна на милиони луѓе да ја сфатат динамиката на врските и да го подобрат својот живот.

Сите ние играме игри. Тоа го правиме при секоја средба со другите. Природата на овие игри зависи и од ситуацијата, но и од другиот учесник во играта. Оваа класика е најдостапната и најпроникливата книга напишана досега за игрите што ги играме: оние шаблони на однесување кои ги откриваат нашите вистински чувства и емоции. Со мудрост и досетливост ни ги покажува мотивите што се кријат зад нашите врски и ги истражува улогите што се обидуваме да ги играме – и сме принудени да ги играме. Која игра ја играш? ви го дава клучот за психологијата на другиот – и на самиот себеси. Ќе станете поискрени, поефикасни и вистински тимски играч.

„Генијална, забавна и јасна илустрација на психолошкиот театар што луѓето непрестајно го играат.“ Курт Вонегат

Напишете ваш коментар