Чекор пред сите

Чекор пред сите

  • Автор: Џон Максвел
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 9786084569145
  • Година на издавање: 2012
  • Број на страни: 137
  • Димензии: 140X205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 290,00ден

290,00ден
Што е она што ќе ве направи да бидете чекор пред другите? Како може двајца луѓе со сосема исти вештини и способности во истата ситуација да имаат два сосема различни исходи? Експертот за лидерство Џон Максвел вели дека тоа е прашање на ставот. За оние што некогаш се запрашале што е она што ги спречува да го остварат личниот и професи- оналниот успех за кои отсекогаш сонувале, Максвел има прониклив одговор: „Вашиот став го обојува секој аспект од вашиот живот. Тој е како сликарска четка на вашиот ум“.Во Чекор пред сите, Максвел ги урива постоечките митови за ставот - што тој може да направи за вас, а што не може. Ви покажува како да ги надминете петте најголеми пречки: обесхрабреноста, промената, проблемите, стравот и неуспехот, а воедно да ги стекнете потребните вештини со кои ставот ќе ви стане силна страна. Најважно од сè, ќе научите не само како да развиете став што ќе има огромно влијание на кариерата, семејството и секојдневниот живот, туку и да го задржите истиот до крајот на животот.

Напишете ваш коментар