Свеќите горат до крајот

Свеќите горат до крајот

  • Автор: Шандор Мараи
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082307060
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страни: 161
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 280,00ден
280,00ден

ИЗВОНРЕДЕН РОМАН ЗА ЕДЕН ЉУБОВЕН ТРИАГОЛНИК; ЗА ПРИЈАТЕЛСТВОТО И ВЕРНОСТА, ЗА ПРЕДАВСТВОТО, ГОРДОСТА И ВИСТИНСКАТА БЛАГОРОДНОСТ.

Во замок на подножјето на Карпатите, еден стар благородник го пречекува својот пријател кого не го видел четириесет и една година. Во текот на ноќта, од вечерата до изгрејсонцето, двајцата мажи со зборови и тишини, приказни, обвинувања и изговори, се соочуваат со настанот што од корен ги променил нивните животи, но и животот на уште една личност која недостига во трпезаријата со запалени свеќи – сега веќе покојната господарка на замокот.

Последниот пат сите тројца седеле во истата просторија во дамнешната 1900 година, по ловот на елени во шумата кој предизвикал катастрофални последици. А часот на пресметка конечко отчукува.

Напишете ваш коментар