Категории 11 до 17 од 17 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Урбани херои

  Урбани херои

  Драган Таневски
  Секој може да биде херој и антихерој, но да се биде урбан херој во едно антицивилизациско време е вистинско херојство. Храброст е да се бориш со здивено перо и да го скротиш во судбински приказни, да ги кренеш ликовите од дното на пиедестал со леснотија на пердув, а да не го изгубиш оптимизмот на едно дете. Да веруваш дека суетата, гордоста и себичноста се немоќни пред нејзиното височество ЉУБОВТА. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 2. За сите мои краеви

  За сите мои краеви

  Александар Крстев
  „Денес никој не сака да се исповеда, најмалку за љубовта – Крстев сака. Денес никој не сака да зборува за болките и лузните што љубовта ги остава, туку сака да ги заборави. Александар Крстев – не. Тој сака и да зборува и да не ги заборави болните лузни. Тој едноставно, го живее еротизмот на светот низ најинтимни слики кои без скрупули им ги покажува на другите Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Нарачај
 3. Стилски вежби

  Стилски вежби

  Соња Манџук
  Концептот на „отворено дело“ во оваа збирка е нагласен преку начинот на кој одделните циклуси се претставени – како „работни листови“. Улогата на читателот, односно отвореноста на текстот, е истакната на повеќе места. Тоа во посмодернистичката критика е познато како „краток спој”, расцеп, паралелност помеѓу текстот и светот, но во ова дело се оди дотаму што и на читателот му се отстапува „работен лист“. Прочитај повеќе...
  Цена: 280,00ден
  Нарачај
 4. Единство на лицата

  Единство на лицата

  Трајче Кацаров
  Аналитичарите на човековата психа велат, тешко е да се живее со многу сеќавања, затоа од некои треба да се ослободиме. Најпогодна метода за тоа е пишувањето. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 5. Свет од стакло

  Свет од стакло

  Катерина Славковска
  Свет од стакло е оригинално и мошне вдахновено четиво составено од четиринаесет раскази, во кои главниот лик е Саломи, девојче многу поразлично од своите врсници. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден

  Распродадена

 6. Трагично и патетично

  Трагично и патетично

  Непознато
  Во оваа книга се собрани кратките драми на Вуди Ален, пишувани помеѓу 1970 и 2003 година. Во нив, необичните ликови запаѓаат во најчудни и бизарни ситуации, какви што само Вуди Ален би можел да замисли. Прочитај повеќе...
  Цена: 380,00ден

  Распродадена

 7. Прирачник за воинот на светлината

  Прирачник за воинот на светлината

  Пауло Коелјо
  Прирачник за воинот на светлината e инспиративен придружник на Алхемичарот, интернационалниот бестселер што маѓепса милиони читатели во светот. Прочитај повеќе...
  Цена: 280,00ден

  Распродадена

Категории 11 до 17 од 17 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.