Категории 1 до 10 од 17 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Прирачник за воинот на светлината

  Прирачник за воинот на светлината

  Пауло Коелјо
  Прирачник за воинот на светлината e инспиративен придружник на Алхемичарот, интернационалниот бестселер што маѓепса милиони читатели во светот. Прочитај повеќе...
  Цена: 280,00ден

  Распродадена

 2. Трагично и патетично

  Трагично и патетично

  Непознато
  Во оваа книга се собрани кратките драми на Вуди Ален, пишувани помеѓу 1970 и 2003 година. Во нив, необичните ликови запаѓаат во најчудни и бизарни ситуации, какви што само Вуди Ален би можел да замисли. Прочитај повеќе...
  Цена: 380,00ден

  Распродадена

 3. Свет од стакло

  Свет од стакло

  Катерина Славковска
  Свет од стакло е оригинално и мошне вдахновено четиво составено од четиринаесет раскази, во кои главниот лик е Саломи, девојче многу поразлично од своите врсници. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден

  Распродадена

 4. За сите мои краеви

  За сите мои краеви

  Александар Крстев
  „Денес никој не сака да се исповеда, најмалку за љубовта – Крстев сака. Денес никој не сака да зборува за болките и лузните што љубовта ги остава, туку сака да ги заборави. Александар Крстев – не. Тој сака и да зборува и да не ги заборави болните лузни. Тој едноставно, го живее еротизмот на светот низ најинтимни слики кои без скрупули им ги покажува на другите Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Нарачај
 5. Стилски вежби

  Стилски вежби

  Соња Манџук
  Концептот на „отворено дело“ во оваа збирка е нагласен преку начинот на кој одделните циклуси се претставени – како „работни листови“. Улогата на читателот, односно отвореноста на текстот, е истакната на повеќе места. Тоа во посмодернистичката критика е познато како „краток спој”, расцеп, паралелност помеѓу текстот и светот, но во ова дело се оди дотаму што и на читателот му се отстапува „работен лист“. Прочитај повеќе...
  Цена: 280,00ден
  Нарачај
 6. Единство на лицата

  Единство на лицата

  Трајче Кацаров
  Аналитичарите на човековата психа велат, тешко е да се живее со многу сеќавања, затоа од некои треба да се ослободиме. Најпогодна метода за тоа е пишувањето. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 7. Урбани херои

  Урбани херои

  Драган Таневски
  Секој може да биде херој и антихерој, но да се биде урбан херој во едно антицивилизациско време е вистинско херојство. Храброст е да се бориш со здивено перо и да го скротиш во судбински приказни, да ги кренеш ликовите од дното на пиедестал со леснотија на пердув, а да не го изгубиш оптимизмот на едно дете. Да веруваш дека суетата, гордоста и себичноста се немоќни пред нејзиното височество ЉУБОВТА. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 8. Задолжителна среќа

  Задолжителна среќа

  Норман Манеа
  Сатирата, тоа моќно субверзивно оружје на отпорот, која избива низ кафкијанските разговори и коментари, ја затвора оваа збирка со некој вид парафраза на Алфред Жари, дека хуморот и сатирата се најдобрата одбрана пред сериозните и загрозувачки нешта. Прочитај повеќе...
  Цена: 280,00ден
  Нарачај
 9. Чудна средба

  Чудна средба

  Митко Маџунков
  Расказите од Чудна средба почнуваат најчесто со многу детали, со уводни реченици чии средства на опишување, по својата исцрпност и прецизност, се дури блиски до една реалистичка школа. Но почетната опширност е само една стапица што ја готви оваа проза... Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 10. Меѓата на светот

  Меѓата на светот

  Митко Маџунков
  Маџунков не би бил доследен на својот неконвенционален однос кон литературата и духовноста кога богатството на теми и мотиви, разновидноста на расположенијата и множеството интелектуални состојби не би ги мотивирал литературно, со еден побогат интелектуален и творечки став, дискретно провлечен низ книгата како целина. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Нарачај

Категории 1 до 10 од 17 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.