5 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Обломов

  Обломов

  Иван Александрович Гончаров
  Обломов и денес функционира како своевидна културна икона. Токму заради освестувањето што ни го нуди – дека треба да се живее активно и во вистинската реалност – Обломов му е потребен секому од нас. Потребен ни е како потсетување дека животот се одвива сега и овде, и затоа ова е книга која барем еднаш мора да се (пре)прочита. Прочитај повеќе...
  Цена: 500,00ден
  Нарачај
 2. Приказната за Генџи

  Приказната за Генџи

  Мурасаки Шикибу
  Прв јапонски, ако не и светски роман, од XI век, преведуван на многу јазици и читан од милионска публика. Јапонскиот нобеловец Јасунари Кавабата го смета овој роман за “врв на јапонската книжевност“. Во својата оценка тој го додава следното: „Ние до денес немаме дело кое би можело да се мери со таа приказна“, укажувајќи на внатрешната структура на тоа дело и на силината со која се оцртуваат ликовите Прочитај повеќе...
  Цена: 270,00ден
  Нарачај
 3. Мостот на Дрина

  Мостот на Дрина

  Иво Андриќ
  Користејќи го мостот во Вишеград како симбол за вкрстувањето на различните култури и цивилизации, Андриќ ја раскажува приказната за подемите и падовите на империите, драматичните историски промени и пресвртите во општеството од крајот на 16 век до почетокот на Првата светска војна. Прочитај повеќе...
  Цена: 320,00ден
  Нарачај
 4. Смрт во Венеција

  Смрт во Венеција

  Томас Ман
  Несвесниот живот не е вреден да биде проживеан. Можеби достигнувањето на одреден степен на слава или основањето на речиси совршено семејство се само доказ дека стариот писател дозволил животот да му помине пред очите, проследен со каењето што никогаш немал син. Прочитај повеќе...
  Цена: 210,00ден
  Нарачај
 5. Мајсторот и Маргарита

  Мајсторот и Маргарита

  Михаил Булгаков
  Одбиван, премолчуван, забрануван и напаѓан. Тоа е историјата на овој роман. Едно обично, жешко летно пладне, во Москва, започнуваат да се случуваат многу, многу необични работи. Прочитај повеќе...
  Цена: 500,00ден
  Цена со попуст: 380,00ден
  Нарачај

5 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.