4 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Богатство

  Богатство

  Аристофан
  Богатство, или Плутос, е последната зачувана комедија од Аристофан, која е најмалку преведувана во нововековието, бидејќи не е типично аристофанска. Се разликува од претходните комедии на Аристофан бидејќи во неа отсуствува политичка сатира, исмевање поединци кои се дел од политичката сцена, или поединци што се актуелни и во други области од атинскиот јавен живот, а јазикот има изразено сексуална и екскреторна содржина. Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Нарачај
 2. Славенички на тесмофории

  Славенички на тесмофории

  Аристофан
  Според согледувањата на многу филолози и теоретичари на книжевноста, Славенички на Тесмофории е веројатно најдобрата комедија што Аристофан ја создал. Внимателно структурирана, урнебесно смешна и нурната во проблеми што и современите читатели (или гледачи) ги препознаваат како актуелни... Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Нарачај
 3. Шест ликови бараат автор

  Шест ликови бараат автор

  Луиџи Пирандело
  Шест ликови бараат автор е апсурдна метатеатарска драма што го истражува односот меѓу авторите, нивните драмски ликови и театарските работници. Напишана е во 1921 г. Текстот радикално ги нарушува дотогаш воспоставените правила на драматургијата Прочитај повеќе...
  Цена: 190,00ден
  Нарачај
 4. Драми

4 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.