Трнарчето

Трнарчето

  • Автор: Дона Тарт
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-527-1
  • Година на издавање: 2018
  • Број на страни: 988
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 790,00ден

790,00ден

Тео Декер, 13-годишен њујорчанец, на чудесен начин преживува несреќа во која загинува неговата мајка. Напуштен од татко си, Тео е прифатен во семејството на еден богат другар. Збунет од својот нов дом, вознемирен од соучениците кои не знаат како да се однесуваат со него и, над сè, измачуван од копнежот по мајка си, тој се врзува за единственото нешто што го потсетува на неа: една мала, волшебна слика што на крајот го вовлекува во подземјето на уметноста.Како возрасен, Тео задоволно се влечка низ одаите на богатиот и прашлив лавиринт на антикварницата каде што работи. Изолиран е и несреќно вљубен – и во центарот на еден стеснет, уште поопасен круг од кој не може да го најде излезот... 

Трнарчето е хипнотизирачки роман, еден од оние што ве оставаат будни цела ноќ и ве тераат да им го раскажувате на сите свои пријатели. Старомодна приказна за загубата и опсесијата, преживувањето и себенаоѓањето и за безмилосните интриги на судбината.

Напишете ваш коментар