Папокот на светот

Папокот на светот

  • Автор: Венко Андоновски
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-495-3
  • Година на издавање: 2017
  • Број на страни: 345
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 340,00ден
340,00ден

ЧЕТИРИНАЕСЕТТО ИЗДАНИЕ НА КУЛТНИОТ РОМАН НА ВЕНКО АНДОНОВСКИ

Романот се состои од вовед, наводно напишан од братот на извесен В., на кој се
надоврзуваат книгата „Папокот на светот“ (манускриптот на романот), книгата
„Исход“ и книгата „Светлина“ (Записите од дневникот), по кои следува поговор
од книжевниот теоретичар Венко Андоновски. Првата книга напишана на
псевдоархаичен јазик се одигрува во IX век и би можел да се означи како некој
вид филозофски крими роман во ековски манир; додека во вториот дел, во
„Дневникот“, една љубовна сторија во Југославија во втората половина на ХХ век ги
пресликува случувањата од првиот дел.

Напишете ваш коментар