Круг

Круг

  • Автор: Димитар Башевски
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-565-3
  • Година на издавање: 2018
  • Број на страни: 203
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 250,00ден
250,00ден

Како и секој добар роман, и Круг има повеќе влеза и повеќе излеза. Сите водат надвор, а враќаат назад. Се отвораат во младоста, а се затвораат на старост...

Овој роман-сон на Башевски е во потрага по смисла, по разум, по некој внатрешен ред кој ќе го преведе бунилото во свест, кошмарот и ноќната мора во логична приказна... Овој роман е читлив, интересен, драматичен, богат со содржини, стилски необичен, јазично складен, психолошки изнијансиран... Не фрустрира со некоја извештачена непристапност и нејасност, туку го води читателот и му го покажува патот. И се доживува како празник на романот.

Катица Ќулавкова

Напишете ваш коментар