Хипи

Хипи

  • Автор: Пауло Коелјо
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-5929
  • Година на издавање: 2018
  • Број на страни: 277
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 400,00ден
400,00ден

Црпејќи од своето богато животно искуство, во овој роман Пауло Коелјо пишува за сонот за преобразба и пацифизам на хипи генерацијата од почетокот на седумдесеттите години на минатиот век.

Пауло е млад човек со долга коса што сака да стане писател. Бегајќи од воената диктатура во Бразил, тргнува на пат по светот во потрага по слобода и спиритуалност. Во Амстердам ја запознава Карла, млада Холанѓанка што го чека токму него за да тргне за Непал, најновата хит-дестинација на хипи племето, возејќи се со фамозниот Волшебен автобус.

Ова патување низ Европа ќе биде наедно и почеток на една исклучителна љубовна приказна и потрага по внатрешните вистини што ќе ги однесат нив двајцата, а и нивните сопатници, до прифаќање на еден сосем нов светоглед.

Напишете ваш коментар