Тајните на иновациите на Стив Џобс

Тајните на иновациите на Стив Џобс

  • Автор: Кармин Гало
  • Издавачка куќа: АРС ЛАМИНА
  • ИСБН: 9786082293523
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 256
  • Димензии: 117/190
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 500,00ден

500,00ден
Во неговиот потврден бестселер Тајните на презентирањето на Стив Џобс, авторот Кармин Гало прикажа една едноставна програма „чекор по чекор“ на моќни алатки и на докажани техники инспирирани од легендарните презентации на Стив Џобс. Овој пат тој ги споделува најпознатите, најоригиналните и најефективните стратегии на извршниот директор на Епл, кои ја будат вистинската креативност и иновација – на кое било работно место.
„Инспиративен акционен план за секој што сака да го живее животот исполнет со страст и што има цел“
– Тони Хсеи, автор на Носејќи среќа и извршен директор на Zappos.com, Inc.
 
„Стив Џобс ја пресоздаде музичката дистрибуција, мобилниот телефон и книгоиздавателството. Веројатно ќе сакате да дознаете како некој создава идеи вредни милијарди долари и како истите тие идеи ги претвора во производи вредни милијарди долари, а кои секој еден ги посакува и обожава. Оваа книга не е опција. Купете ја сега и претворете ја во пари утре“
– Џефри Гитомер, автор на Малата црвена книгичка за продажба
 
„Во Тајните на иновацијата на Стив Џобс, Кармин Гало ни го предава вистинскиот начин на размислување на Стив Џобс и на Епл. Оваа книга не е само за луѓето во маркетингот и во технологијата, иако и тие ќе имаат корист од една таква проникливост во нивните светови. Наменета е за сите оние што имаат интерес во технологијата и сакаат да научат како да направат едноставни уреди што лесно се користат и може да влијаат врз нашите животи“
– Тим Бахарин, претседател на Креативни технологии инк.

Напишете ваш коментар